انواع روش های کاشت مو و نکاتی که باید بدانید

انواع روش های کاشت مو و نکاتی که باید بدانید

انواع روش های کاشت مو و نکاتی که باید بدانید

این که تا اینجا آمده‌اید به این معناست که دوست دارید درباره انواع روش های کاشت مو، هزینه ‌های مربوط به آن و چیزهایی از این قبیل بدانید، نه؟ از یک عالم اطلاعاتی که در اینترنت ریخته، خسته شده‌اید؟ مجله لیاگرام مناسب شماست. ما اینجا قرار است از الف تا ی هرچه که مربوط به کاشت مو وجود است برایتان بنویسیم.

مهم نیست دارید به جراحی فکر می‌کنید یا تصمیم به کاشت مو گرفته‌اید، این راهنما به شما کمک می‌کند تا بهترین تصمیم را در برابر ریزش موی خود بگیرید.

فهرست مطالب

تاریخچه کاشت مو چیست؟

با کاشت مو، مو از بخشی از بدن بیمار برداشته شده و روی قسمتی که دچار ریزش است، پیوند زده می‌شود.

این به این معناست که هیچ موی جدیدی با کاشت مو رشد نمی‌کند بلکه موی خود شما به شکلی برابر در سرتاسر بدن‌تان پخش خواهد شد.

منشا کاشت مو به ژاپن برمی‌گردد. در آغاز قرن بیستم، دو پزشک ژاپنی با نام‌های تامورا و اکودا اولین کاشت مو را انجام دادند.

نتیجه چه بود؟ خب، برخی موها به خوبی کاشته شدند؛ اما کاشت مو از دور قابل تشخیص بود و کاملاً غیرطبیعی انجام شده بود.

بگذارید یک آمار برایتان بگوییم؛ تعداد کاشت موی انجام شده در سال ۲۰۲۰ در سراسر جهان به شکل زیر بوده است:

  • کانادا: ۱۰.۵۹۳ نفر
  • اروپا: ۱۰۶.۹۴۹ نفر
  • آمریکا: ۱۸۲.۰۲۵ نفر
  • آسیا: ۱۹۶.۶۳۰ نفر
  • آمریکای جنوبی و مرکزی: ۶۱.۳۴۸ نفر
  • آفریقا/خاورمیانه: ۱۸۸.۳۶۰ نفر
  • استرالیا: ۹.۳۶۴ نفر

در دهه ۶۰، کاشت مو راه خود را به دنیای غرب باز کرد. دکتر ارنتریش برای اولین بار کاشت مو را روی بیماران خود در آمریکا انجام داد. نتیجه کار دکتر ارنتریش هنوز چندین دهه بعد از کاشت مو، کاملاً غیرطبیعی به نظر می‌رسید.

در اوایل دهه ۹۰، دکتر ماسومی اینابا از ژاپن، با تکنیکی انقلابی (FUE) موفق شد به نتیجه‌ای برسد که بسیار زیبا و طبیعی هم به نظر می‌رسید. به این ترتیب، ماسومی اینابا راه را برای کاشت موی مدرن و کم تهاجمی هموار کرد.

از آن زمان تاکنون، روش‌های ترمیم مو به طور مداوم در حال بهبود بوده است. امروزه با کاشت مو می‌توان نتیجه‌ای بسیار طبیعی و بدون عوارض جانبی قابل توجه به دست آورد.

اخیراً کاشت مو به شکل فزاینده‌ای از فناوری به عنوان بخشی از این پروسه استفاده می‌کند. ربات‌های کاشت مو مانند فناوری ARTAS، امکان برداشتن خودکار مو از ناحیه اهدا کننده را فراهم می‌کنند. این روش بسیار سریع‌تر از کاشت موی دستی است و حیاتی‌ترین موها را برای کاهش هدر رفتن گرافت مو انتخاب می‌کند.

انواع ریزش مو

انواع ریزش مو

انواع ریزش مو کدام است؟

پیش از این که شروع به فکر کردن به درمان‌های خانگی ریزش مو کنید، باید ریزش موی خود را با جزئیات مورد بررسی قرار دهید. بسیار مهم است که اول از همه نوع آن را به درستی تشخیص دهید و بعد به دنبال راهی برای درمان باشید.

به همین خاطر ما تنها می‌توانیم توصیه‌های کلی بکنیم و شما را به افراد متخصص یا کاربلد ارجاع دهیم. در ادامه باهم به بررسی سه نوع مهم ریزش مو خواهیم پرداخت.

ریزش موی آندروژنتیک

ریزش موی آندروژنتیک یکی از رایج‌ترین انواع ریزش مو است و روی ۸۰ درصد مردان تاثیر دارد. این نوع از ریزش مو ژنتیکی شناخته شده و معمولا بین سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی رخ می‌دهد. با ریزش موی آندروژنتیکی، ریشه‌های مو کاملا نسبت به هورمون دی هیدروتستوسترون (DHT) حساس می‌شوند و می‌ریزند.

در موارد معمولی این بیماری، خط مو عقب رفته و اغلب از شقیقه شروع می‌شود. بعداً، ریزش موی آندروژنتیک می‌تواند به شکلی دایره‌ای در پشت سر تبدیل شود و سر را کاملاً طاس کند و موها فقط در پشت و کناره‌های سر باقی بمانند.

کاشت مو یک درمان موثر و ماندگار برای ریزش موی آندروژنتیک است.

آلوپسی آره‌آتا (طاسی منطقه‌ای)

آلوپسی آره‌آتا که با نام ریزش موی منطقه‌ای نیز شناخته می‌شود شکلی از ریزش موی تکه ‌ای است. این نوع آلوپسی باعث می‌شود قسمت‌های دایره‌ای شکل روی سر کچل شود.

دلیل آن می‌تواند بیماری‌های مربوط به سیستم ایمنی بدن یا استرس باشد. این شکل از ریزش مو اغلب موقتی است و در بیشتر شرایط، می‌شود با نشانه‌های آن مبارزه کرد.

در شرایط ابتلا به آلوپسی آرئاتا، مراجعه به متخصص ضروری است. کاشت مو تنها برای برخی بیماران و تحت شرایط خاص امکان‌پذیر است.

ریزش موی پراکنده

ریزش موی پراکنده به این شکل است که کل موی سر می‌ریزد. دلیل آن می‌تواند استرس، نوسانات هورمونی یا سوء تغذیه باشد.

در بیشتر موارد، برخی درمان‌های خانگی مثل تغییر رژیم غذایی می‌تواند در درمان آن موثر باشد. کاشت مو نیز برای چنین موقعیت‌هایی نامناسب است و باید حتما پیش از انجام آن با یک متخصص صحبت کنید.


ریزش مو

ریزش مو؛ پدیده‌ای آشنا اما ناشناخته

ریزش مو یکی از آن مشکلاتی است که جدای از کاهش اعتماد به نفس در افراد می‌تواند هشداری برای بیماری‌های جدی باشد. اما سؤال این است که چه باید کرد؟


علائم ریزش مو

  • نازک شدن تار مو
  • ریزش موی M شکل
  • ریزش مو به هنگام شانه زدن
  • خارش پوست سر و شوره
  • ریزش موی نوک سر
  • ریزش بیش از ۱۰۰ تار مو در روز
  • ریزش موی دایره‌ای
  • ریزش موی U شکل

مقیاس همیلتون-نوروود چیست؟

ریزش مو می‌تواند از کاهش جزئی خط مو تا طاسی کامل متغیر باشد. هرچه نقطه طاسی بزرگ‌تر باشد، موهای بیشتری برای پیوند لازم است. درجه ریزش مو با مقیاس همیلتون-نوروود تعیین می‌شود. این طرح ریزش مو را به هفت مرحله مختلف تقسیم می‌کند و بر اساس دوره معمول آلوپسی آندروژنتیک است. برای زنان، ریزش موی معمولی با طرح لودویگ یا اولسن نشان داده می‌شود.

پیش از این که سراغ انواع روش های کاشت مو برویم، ریزش موی خود بیمار باید با استفاده از مقیاس نوروود تجزیه و تحلیل شود. از این طریق متوجه می‌شوید که چه تعداد گرافت نیاز به پیوند دارد و احتمالاً هزینه کاشت موی شما چقدر است.

گرافت چیست؟

گرافت به نوار یا تکه‌ای از پوست که حاوی فولیکول مو برای پیوند است، اشاره دارد. این گرافت‌ها معمولاً از ناحیه اهدا کننده در پشت سر برداشته می‌شوند. با این حال، می‌توان آن‌ها را از هر قسمتی از بدن گرفت. در روش FUE، گرافت‌ها به صورت جداگانه برداشته می‌شوند؛ درحالی که در روش FUT گرافت‌ها باید پس از برداشتن نوار پوست از سر جدا شوند. به طور کلی، اکثر کلینیک‌ها یا جراحان خدمات کاشت موی خود را به ازای هر گرافت، قیمت‌گذاری می‌کنند.

هزینه کاشت مو چقدر است؟

طبق باوری عمومی، کاشت مو باید گران باشد. این موضوع شایعه است یا واقعیت؟

خب، باید بگوییم که بسته به انواع روش های کاشت مو، قیمت و هزینه آن نیز متفاوت است. بسته به این که روش FUE قرار است انجام شود یا FUT و این که در چه کشوری می‌خواهید این کار را انجام دهید، هزینه کاشت مو متفاوت خواهد بود.

البته که با مبلغ قابل توجهی روبرو هستید و همه نمی‌توانند از پس پرداخت آن بربیایند.

با این حال، این نکته را باید بدانید که کاشت مو، عملی است دائمی و موی کاشته شده دیگر نمی‌ریزد. بنابراین کاشت مو برای اکثر بیماران ارزشمند است.

در بیشتر موارد، کاشت مو یک عمل زیبایی انتخابی است. و هزینه‌های عمل زیبایی تحت پوشش بیمه سلامت قرار نمی‌گیرند.

هزینه کاشت مو
هزینه کاشت مو

انواع روش های کاشت مو چیست؟

وقتی دنبال کاشت مو هستیم، انواع روش های کاشت مو در پیش روی ما قرار می‌گیرد. در ادامه قرار است با برخی از این روش‌ها آشنا شویم.

انواع روش های کاشت مو | تکنیک FUE

در تیکنیک FUE (مخفف استخراج واحد فولیکولی)، موهای فرد با استفاده از یک سوزن توخالی از ناحیه اهداکننده برداشت می‌شوند و سپس در محل مورد نظر قرار داده می‌شوند. اخیرا در ترکیب با تکنیک FUE، استخراج با ربات نیز انجام شده است. این روش، این مزیت را دارد که فقط حیاتی‌ترین موها برداشته می‌شوند و زمان عمل تا حد زیادی کوتاه می‌شود. تکنیک DHI از یک ابزار ویژه برای برداشتن گرافت‌ها و سپس کاشت مستقیم آن در پوست سر بدون نیاز به ایجاد برش از قبل استفاده می‌کند. روش FUE همچنین روش بهتری برای کاشت ریش و کاشت ابرو است.

انواع روش های کاشت مو | تکنیک FUT

روش FUT (مخفف پیوند واحد فولیکولی) با روش FUE به خصوص در تکنیک برداشت، متفاوت است. در اینجا یک نوار کامل از موی قسمت اهداکننده برداشت شده و سپس تکه تکه می‌شود. بنابراین این روش اغلب به عنوان روش نواری شناخته می‌شود. پروسه کاشت مشابه روش FUE است.


اگر می‌‌خواهید با تاریخچه کاشت مو، انواع راهکارهای کاشت مو و مزایا و معایب هر کدام و کلی اطلاعات آموزشی کاربری دیگر دراین‌باره آشنا شوید، گوش کردن به اپیزود «همه‌چیز درباره کاشت مو!» در لیاکست را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

https://castbox.fm/app/castbox/player/id4940248/id542285123?v=8.22.11&autoplay=0


زمان مناسب برای کاشت مو چند سالگی است؟

آیا باید برای کاشت مو صبر کنم تا موهایم کامل بریزد؟ بسیاری از بیماران این سوال را می‌پرسند و پاسخ به این سوال به مورد آن  فرد بستگی دارد. قبل از کاشت مو، ریزش مو باید به ثبات برسد و متوقف شود. در غیر این صورت، مدام تکه‌های کچلی ظاهر می‌شود و باعث می‌شود کاشت مو غیرطبیعی به نظر برسد.

متخصصان سه شکل مختلف برای ریزش مو در نظر می‌گیرند:

  1. در برخی شرایط مو از سن ۲۰ سالگی شروع به ریزش می‌کند. سپس ریزش مو به سرعت پیشرفت می‌کند و قبل از ۳۰ سالگی به مرحله پنجم، ششم یا حتی هفتم مقیاس نوروود می‌رسد. در مورد کاشت مو برای این دسته از افراد، می‌شود سن ۳۰ سالگی را در نظر گرفت. درست تا زمانی که موهای اهداکننده به اندازه کافی وجود داشته باشد.
  2. اگر موها تا سن ۳۰ سالگی ریزش نکنند، به این معنی است که سرعت ریزش مو کند است و در مراحل میانی مقیاس نوروود باقی می‌ماند. این شکل از ریزش مو قبل از انجام کاشت باید تثبیت شود.
  3. ریزش موی برخی از افراد تا سن ۴۰ سالگی شروع نمی‌شود. این ریزش مو معمولا بسیار کند است و به ندرت به طاسی ختم می‌شود. به همین دلیل کاشت مو در مراحل اولیه مقیاس نوروود می‌تواند مفید باشد.

چه کسی می‌تواند کاشت مو انجام دهد؟

افراد بالای ۴۰ سال، با ناحیه اهداکننده وسیع که از آلوپسی آندروژنتیک رنج می‌برند برای کاشت مو بسیار مناسب هستند. در برخی موارد، کاشت مو برای افراد ۲۰ ساله مناسب است. با این حال بسیار مهم است که پیش از انجام پیوند در این سن با یک متخصص صحبت شود. شما نمی‌خواهید به ناحیه طاس خود پیوند بزنید که درنهایت می‌ریزد زیرا در برابر DHT مقاوم نیست. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که پزشکان پیوندی را بر روی بیماری انجام می‌دهند که ریزش مو به طور کامل هنوز روی او اتفاق نیفتاده است.

ویژگی‌های مشخصی از مو مثل مواج، فر یا پرپشت بودن آن نیز می‌تواند نتایج طبیعی‌تری نسبت به موی صاف و نازک داشته باشد. کاشت مو روی موی تیره معمولا بهتر از موی روشن انجام می‌شود. به خصوص برای بیمارانی که پوست روشنی دارند. این تمایز رنگی به جراح و ربات کمک می‌کند که بتوانند فولیکول‌های موی فرد را تشخیص بدهند.

مزایا و ریسک‌های کاشت مو، چیست؟

ریسک‌‌هایی در ارتباط با کاشت مو وجود دارد. پیش از کاشت مو، باید از ریسک آن آگاه باشید که بتوانید به خوبی سبک و سنگین کنید. در ادامه فهرستی از فواید و ریسک‌های پیش روی شما را باهم بررسی خواهیم کرد.

مزایا

  • کاشت مو اغلب راه‌حلی طولانی و ماندگار برای ریزش مو ارائه می‌کند.
  • عوارض جانبی بسیار کمی دارد و معمولا این عوارض در همان هفته بعد از کاشت به وجود می‌آیند. درحالی که برخی داروهای مربوط به کنترل ریزش مو می‌توانند باعث ناتوانی جنسی و افسردگی شوند.
  • اگرچه هزینه ابتدایی کاشت مو گران است ولی فرد مجبور است در طول مدت زمانی که زندگی می‌کند چند برابرش را خرج محصولات مختلف برای حفظ موی خود کند.
  • کاشت مو تا حد زیادی روی افزایش اعتماد به نفس افراد نقش دارد.

معایب

  • کاشت مو پروسه جراحی دارد؛ درنتیجه، ریسک‌هایی مثل عفونت در آن وجود دارد. اگرچه این ریسک بسیار نادر است ولی همچنان وجود دارد.
  • عوارض جانبی جزئی مثل تورم، خارش، خونریزی خفیف و احساس بی‌حسی محتمل است. همه این‌ها در هفته اول پس از عمل برای اکثر بیماران فروکش می‌کند.
  • هزینه کاشت مو نسبتاً زیاد است.
  • این ریسک وجود دارد که نتیجه کاشت مو غیرطبیعی شود با این حال، این ریسک بسیار کمی است چرا که جراحان با تجربه پای این کار قرار می‌گیرند.

کاشت مو پتانسیل زیادی دارد. اگرچه خطراتی وجود دارد که همه باید قبل از عمل نسبت به آن آگاه باشند اما اغلب کمتر از خطرات داروهای مشابه کنترل ریزش مو است. با این حال، از کلینیک‌های با کیفیت پایین که نتایج بدی برای کاشت مو دارند نیز باید آگاه باشید. همچنین درک این نکته مهم است که کاشت مو اغلب مکمل داروهای ریزش مو مثل فیناستراید و ماینوکسیدیل است و جایگزین آن نیست. علاوه بر این، کاشت مو نسبت به مزوتراپی یا درمان PRP امیدوارکننده‌تر است. علاوه بر خطرات کلی مرتبط با این درمان‌ها، خطرات وابسته به روش و مکان انجام عمل نیز وجود دارد. به منظور افزایش تراکم، تعداد بیشتری از بیماران علاوه بر کاشت مو، میکروپیگمنتیشن پوست سر را به ویژه برای ناحیه جلویی سر دریافت می‌کنند.

بهترین روش کاشت مو

بهترین روش کاشت مو

کدام جراح مو خوب است؟

می‌خواهید از یک جراح مو مشورت بگیرید؟ یا تصمیم خود را گرفته‌اید و اکنون به دنبال جراح موی مناسب هستید؟ بهترین راه ارزیابی و پیدا کردن جراح موی مناسب، رفتن سراغ کلینیک‌هایی است که مراجعین زیادی از آنها راضی هستند، کیفیت بالایی در عملکردشان وجود دارد و در عین حال هزینه منصفانه‌ای از شما دریافت می‌کنند.

مشاوره و مراحل پیش درمانی به چه صورتی است؟

حتما پیش از این که سراغ انواع روش های کاشت مو بروید با جراح خود مشوررت کنید چرا که فقط یک جراح می‌تواند مناسب‌ترین روش کاشت مو برای جلوگیری از ریزش موی سر شما را تشخیص دهد. علاوه بر این، جراح مو می‌تواند نتایج بسیار خوبی را رقم بزند. این مشاوره نه تنها به شما کمک می‌کند تا از گزینه‌های درمانی احتمالی مطلع شوید بلکه به شما این امکان را می‌دهد که جراح مو و کلینیک او را به شکلی دقیق بررسی کنید. بنابراین، باید خودتان را برای مشاوره آماده کرده و سوالات‌تان را از او بپرسید.

اغلب این مشاوره‌ها رایگان نیستند چرا که کاشت مو یک عمل زیبایی است و به همین خاطر، تحت پوشش بیمه درمانی قرار نمی‌گیرد. اما در صورت انتخاب جراح، هزینه‌های انجام شده برای مشاوره از هزینه‌های جراحی کسر می‌شود.

با این حال هزینه‌های مشاوره نباید مانع از مشاوره گرفتن شما شود. اغلب حتی ارزش مشاوره‌های متعدد با جراحان مختلف بیشتر از انجام کاشت مو است. به هر حال، کاشت مو روشی بی‌اهمیت نیست و باید حتما در آن تحقیق کافی داشته باشید.

پروسه کاشت مو چگونه است؟

پروسه کاشت مو چیزی بین ۳ تا ۷ ساعت طول می‌کشد. اول، گرافت‌ها برداشته می‌شوند و سپس برای قرارگیری در جای جدیدشان مهیا خواهند شد. این پروسه تحت نظر متخصص بیهوشی انجام می‌شود.

بعد از کاشت مو چه اتفاقی می‌افتد؟

با روش FUT، بخیه‌ها بعد از حدودا ۲ تا ۳ هفته از محل اهداکننده برداشته می‌شوند. کمبود موقت اکسیژن به گرافت در حین عمل باعث ریزش موهای کاشته شده بعد از کاشت مو می‌شود. به خصوص در روش FUT، ریزش ناگهانی جزئی غیرقابل انکار است که بعد از جراحی اتفاق می‌افتد. موها را می‌توان ۲ روز بعد از عمل با یک شامپوی ملایم مثل شامپو بچه شست. بعد از ۱۲ هفته، اولین موها از ریشه‌های جابجا شده، جوانه می‌زنند. در چند سانتی‌متر اول، موهای جدید فرتر از بقیه موها می‌شوند. بعد از حدود ۵ سانتی‌متر، مو به شکل، ساختار و رنگ اصلی محل اهداکننده به رشد خود ادامه می‌دهد.

از کاشت مو بعد از عمل، انجام برخی فعالیت‌ها و استفاده از برخی محصولات باید برای مدت معینی اجتناب کرد. به عنوان مثال تا دو ماه بعد از عمل نباید موی خود را رنگ کنید. در هفته اول بعد از کاشت مو نباید ورزش کنید. در ماه اول نیز باید از رفتن به سولاریوم یا سونا خودداری کنید.


برای داشتن موهای پرپشت بدون کاشت مو کافیست کلیک کنید.

انواع روش های کاشت مو و نکاتی که باید بدانید

چه زمانی می‌شود انتظار نتیجه نهایی را داشت؟

در بیشتر موارد، نتیجه کامل بعد ۶ یا ۹ ماه مشاهده می‌شود. دیدن نتیجه نهایی ممکن است ۱ سال نیز طول بکشد. شوکه نشوید اگر موهای پیوند زده شده در هفته اول، بریزند. به این اتفاق ریزش شوک گفته می‌شود. موی جدید معمولاً بعد از ماه پنجم یا ششم رشد می‌کند.

یک بار کاشت مو کافی است؟

تعداد گرافت‌های هر فرد و همچنین میزان ریزش مو نشان‌دهنده دفعات خواهد بود. هرچه کچلی بیشتر باشد، تعداد گرافت‌ها بیشتر خواهند بود. بسیاری از جراحان مو تا ۲۵۰۰ گرافت را در یک جراحی، پیوند می‌زنند. بیش از آن، نشدنی است. این پروسه زمان‌بر است و جراح خسته خواهد شد. درنتیجه برای این که کیفیت پروسه از بین نرود، توصیه می‌شود اگر تعداد گرافت‌های بیشتری نیاز دارید، تعداد جراحی بیشتری نیز نیاز خواهید داشت.

با عمل کاشت مو اعتماد به‌نفستان را بالا می‌برید

در این مطلب از لیامگ به بررسی انواع روش های کاشت مو پرداختیم. البته که سعی کردیم، مطلبی جامع درباره تمام نکات کاشت مو ارائه کنیم. ابتدا باید علت ریزش موی خود را پیدا کنید و بعد ببینید برای انجام کاشت مو، باید چه کارهایی انجام دهید. گاهی ریزش مو به اندازه‌ای نیست که نیاز به کاشت مو داشته باشد. اگر پزشک متخصص تشخیص داد که ریزش موی شما به دلایل عوض‌شدن فصل یا استرس دوره‌ای است، می‌توانید با استفاده از محصولات ضدریزش مو و رویش مجدد مو به درمان آن کمک کنید. این محصولات با بالاترین کیفیت در فروشگاه لیاگرام موجودند.